Blog 2021

31. dec, 2021

Overwinning 

Overwinning is niet hetzelfde als succes. Een succes behalen is even leuk, maar is zo voorbij. Wat er aan vooraf gaat en de inzichten die je hebt verworven verdienen de prijs. Juist als iets moeilijk is geweest is het verworven inzicht een beloning. 

Door het maakproces te optimaliseren, op te komen voor je eigen plek en anderen de dingen te laten doen waar zij beter in zijn komt er ruimte en harmonie. Een proces waarin met zelfvertrouwen, humor en zelfrelativering gewerkt wordt, is een overwinning op het overdreven belang van het eindresultaat. Niet het eindplaatje maar het nu samen leuk hebben is wat belangrijk is.

27. dec, 2021

Wees als een elf.

Je bent een deel van de  natuur. Moeder aarde houdt van jou en de elfen en de engelen vragen je, je met haar te verbinden. Ga naar buiten en breng tijd door in de natuur. Je komt er tot jezelf en je kunt er in het moment zijn. Laat de elf in jou ontwaken en sprankel met elfenstof. Terwijl de natuur je grond brengt de elfen energie lichtheid.

19. dec, 2021

Wees dienstbaar 

Geef wat terug aan de wereld,  als je evenveel terug geeft als je ontvangt, dan blijft alles in evenwicht.  Er zijn zoveel mensen die je nodig hebben. Iemand van dienst zijn kan zo eenvoudig zijn: een vriendelijk woord,een deur openhouden,  meehelpen bij een schoonmaakactie. De natuur doet ook de dingen die op dat moment nodig is. Jouw pogingen om de mensen in je omgeving te helpen schept de energie die nodig is om de mensheid te ondersteunen. 

12. dec, 2021

Meestal zijn we in gedachten.  Als we denken zijn we niet  aanwezig in NU. Keer terug naar presentie  door waar te nemen  wat er NU plaats vindt. Dat is wakkerte of oplettendheid.  Doe dat zo vaak mogelijk  door de dag heen. 

Train wakkerte in meditatie door je aandacht gericht te houden op iets dat buiten de interessesfeer van he gedachten ligt: adem, lichaamssensaties,  geluiden, stromend water, enz.

5. dec, 2021

Zelfreflectie 

Je maakt keuzes in je leven,  groot of klein, iedere dag weer. Soms is het nodig om even stil te staan bij wat je doet. Impulsief handelen is dan niet op z'n plaats,  want je wilt duidelijkheid over je ontwikkeling. Neem af en toe een momemt om te kijken of je op de goede weg bent. Leef je voor jouw droom?

Ben je volledig trouw aan jouw doel? Vaar jij je eigen koers of doe van een ander?  Handel je vanuit angst of passie? Stel deze vragen zonder oordeel,  alleen qls je afstand kunt nemen van de situatie,  wordt duidelijk  in welke fase van je proces jij je bevindt. 

IK GROEI DOOR EERLIJK TE ZIJN WAT IK MAG VERANDEREN