Blog 2020

25. mrt, 2020

Net de uitvaart van mijn oma gehad. In deze tijd een bijzonder fenomeen, geen handen schudden niet aanraken, ander halve meter uit elkaar. Tja en dan toch nog een mooi afscheid. De muziek was meeslepend, als er niets meer mag dan doet muziek toch zeker nog veel, het brengt een bepaalde trilling mee die mensen met elkaar verbindt. Allemaal de herinnering aan wie oma was en voor een ieder zijn eigen gevoel daar bij. Wat bijzonder dat het dus niet uit maakt wie je bent wat je kunt wat je principes zijn, je bent allemaal verbonden met elkaar. Zo is het natuurlijk in het dagelijks leven ook zo, maar we worden nu wel met onze neus op de feiten gedrukt. Wat is er nu echt belangrijk in het leven, nu we elkaar niet mogen zien, dichtbij elkaar zijn, nu wordt heel erg duidelijk wat er belangrijk is. Het is mooi dat we de verbinding kunnen blijven voelen, dat we vanuit vertrouwen en liefde uit elkaars buurt blijven maar wel verbonden blijven. Er wordt van ons gevraagd om meer naar binnen te gaan, dichter bij ons zelf te komen en van daar uit meer liefde te verspreiden. WE worden creatiever in het toch met elkaar zijn. Laten we de verbinding houden en de mensen steunen die dit nodig hebben. Verbind je in liefde met jezelf en verspreid dit dan naar de wereld, zodat we met elkaar veel liefde verspreiden.

4. mrt, 2020
Maandag heb ik examen gedaan als ademcoach.  Wat een geweldige dag was dit,  nu vind ik dit soort dingen altijd best spannend en zat ik  zondag  ook nog braaf te leren. Onze 'juf' Heleen heeft alles altijd zo goed en duidelijk uitgelegd dat het eigenlijk niet heel erg nodig was om nog zo te leren, maar daar duikt dan toch weer mijn onzekerheid op en ik wil het graag goed doen. Nog steeds. Ook al wist ik dat zij al steeds heeft gekeken naar wat je kunt en hoe je mee doet enz .. pff dat blijft toch een dingetje. Maar het werd een super dag. Ik wist alle vragen maar op één  na die  wist ik half. Het mooie is dat ik me daar dan niet meer druk om maak. De middag was geweldig en zo in verbondenheid, we moest en allemaal laten zien wat we geleerd hadden. De adem is een geweldig ding wat kun je daar veel mee 'oplossen'. Nu komt het, mijn lijf vond waarschijnlijk dat ik al langer te veel op mijn hals neem. Ik werd s'avonds al niet lekker en de volgende dag was het nog erger, toch gaan werken. Ook s'avonds nog gewerkt, maar 1 van ons die werkte mocht eerder weg, nu heb ik  die met beide handen aangegrepen. Thuis vroeg naar bed met lekkere kruiken. Ik heb vannacht allerlei inzichten gekregen, zoals dat het voor mij niet kan om maar   door te gaan, ik heb meer  rust  nodig en dat ik dat ook echt moet gaan doen. Vanochtend toen ik wakker werd was ik het al weer aan het weg relativeren,  ja druk geweest enz. Maar ik moet mezelf bij kop en kont  pakken en doen wat nodig is. Goed voor mezelf zorgen. ❤️
9. feb, 2020

Links de gevoelskant, hoe bijzonder is het dat ik na jaren weer ging skiën en dat mijn linkerbeen nog precies wist hoe alles werkte en mijn rechterkant (door al dat denken) het eigenlijk niet zo goed wist. Na een dagje was het wel weer rechtgetrokken en werkte mijn linker en rechterbeen weer goed samen. Wat is het toch bijzonder dat je lijf zich zo laat voelen. Ik heb al op vele manieren mee mogen maken dat mijn lijf me vertelde dat er iets stond te gebeuren, zoals een tegenzin om naar de opleiding te gaan terwijl ik altijd met zoveel plezier naar Holos ging. Och wat werd er die dag een vat opengetrokken aan emoties/oude pijn, naderhand was dit het begin van mijn weg naar heling, maar poeh wat liet mijn lijf me weten dat het eigenlijk niet wilde gaan.Dus weet dat er vele emoties kunnen zijn, die je misschien wel proberen tegen te houden om iets te gaan doen wat juist heel goed voor je kan zijn.   Er zijn nog veel meer manieren waarop je in je lichaam kunt voelen hoe het is of wat jij nodig hebt. Luister naar de wijsheid van je lichaam.

23. jan, 2020
Ik merk steeds vaker als ik niet bewust bij het gene ben waar ik mee bezig ben dat er iets gebeurt waardoor ik of mijzelf bezeer, snij, verstuik of dat ik struikel. Dan weet ik weer dat ik me niet bewust ben. Zoals vanmiddag, het was prachtig weer, de zon scheen en ik nam mijn fototoestel mee om foto's te maken voor op mijn site bij de stukjes die ik schrijf. Ik had de honden bij me en was in mijn beleving heel bewust, tot ik  ineens vreselijke pijn onder mijn knieholte kreeg een soort kramp, die ik al wat vaker heb gehad en die na verloop van tijd weer over gaat. Ik wist meteen oké ik ben niet bewust bezig met hetgeen ik nu doe, en dat was wandelen. Het was nog een eind naar huis, best de moeite waard om bewuster bezig te blijven met hetgeen ik doe. Hoe bewust ben jij? Hoe ga jij om met jouw bewustzijn, ben jij je bewust van wat jij nodig hebt en luister je daar dan ook naar?
 
30. dec, 2019

Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. Het jaar 2020, als je al een tijdje dubbele getallen  ziet, valt deze je vast ook weer op. Het geloof in God/ Universum of hoe jij het noemt staat hier centraal, het geloof dat je gesteund wordt. Weet dat als je dubbele getallen ziet, je geleid wordt. Ook al zal het jaar misschien niet gemakkelijk voor je zijn, weet dat er altijd steun is en vraag ook om die hulp. Jij hoeft er niet alleen  voor te staan, ga door middel van meditatie, bidden of gewoon rustig zitten naar binnen bij jezelf en luister naar wat jij nodig hebt. Als je zo bij die stilte bent of misschien is het wel veel lawaai bij jou, vraag dan om hulp en wacht af, blijf vooral even met je aandacht bij jezelf, hoeveel lawaai er ook gemaakt wordt in jou. Heb aandacht voor jezelf en vraag om de hulp die jij nodig hebt. Weet dat je nooit alleen bent ook al voelt het soms wel zo, maak contact met jezelf en je voelt dat je niet alleen bent. Als jij durft te gaan vertrouwen op jezelf, op dat er altijd een oplossing komt, ook al is dat misschien niet waar je op hoopt. Ga in 2020 wat vaker de natuur in, dit zal je helpen contact met jezelf  te maken. Weet dat de natuur ons rust kan brengen, maar we moeten ook goed voor de natuur zorgen, doe wat er in jou opkomt om een steun voor de natuur te zijn, zoals de natuur jou ook steunt. Volg je hart en laat je niet beïnvloeden door wat een ander vindt, jij weet als geen ander wat jij nodig hebt. Geniet van de mooie dagen die komen gaan, ook al regent het, dit kan ook een prachtige dag zijn. Beloon jezelf met Liefde, liefde van jou voor jou, vaak strooien we met liefde naar anderen maar vergeten we ons zelf. Laat 2020 jou de liefde voor jezelf voelen.