Blog 2019

30. jul, 2019

Als je verwachtingen hebt, dan kunnen die gebroken worden of niet voldaan. Hoe is het voor jou als de dingen anders lopen dan dat je gehoopt had. Reageer je boos, verdrietig, laconiek? Soms ga je al deze fases door., voor een ieder is het anders hoe hij reageert. Kijk of je heel dicht bij jezelf kunt blijven en toestaan er iets van te vinden. Het geeft niks dat je baalt, misschien is het goed om het uit te spreken, de lading kan er dan wat af gaan. Als jij je anders voor doet dan dat wat het met je doet voel jij je niet lekker. het gaat aan je knagen het blijft bij je. Spreek je uit als dat nodig is, laat het niet sudderen. Alles wat niet door jou als oké wordt gezien zet zich vast in je lijf, of in je hoofd, het blijft malen, je krijgt buikpijn of hoofdpijn, je wordt kort in je antwoorden. Kijk of je jezelf kunt toestaan om boos te mogen zijn of wat jouw emotie ook is, deze wil gehoord worden. Ga maar eens voelen wat het met je doet als je teleurgesteld, boos, verdrietig, geïrriteerd, verward of wat dan ook mag zijn van jezelf. Je lijf zal laten voelen wat het met je doet. 

10. jun, 2019

Ben je op zoek naar vrijheid, rust, balans, vreugde of liefde?  Ga eens voelen waar jouw behoefte ligt. Kijk eens wat je allemaal al gedaan hebt om dit voor elkaar te krijgen. Wat heb jij op zij gezet of heb je aangeschaft of misschien een cursus gedaan. Is dit wat jou gaf wat je nodig had? Weet dat wat je ook zoekt van deze dingen, dat je het alleen in jezelf kunt vinden, een ander kan jou misschien opweg helpen of je de weg er naar toe wijzen. Maar weet dat jij de enige bent die de vrijheid, liefde, vreugde of wat je ook wilt kunt vinden in jezelf. Geef jezelf de tijd en de ruimte om dit te gaan ontdekken. Misschien via meditatie of ademtechnieken, doe het op een manier die bij jou past. Voel de liefde voor jezelf en je zult in je lijf voelen wat jij nodig hebt.

7. mei, 2019

Zoek jij de liefde buiten jezelf of weet jij dat je eerst bij jezelf mag kijken of je de liefde voor jezelf kunt vinden.  Wat zou het toch fijn zijn als we onszelf meer waarderen en liefhebben. Vaak hebben we de bevestiging van een ander nodig, dat we goed en lief zijn. Laten we eerst onszelf goed en lief genoeg vinden, want als we dat kunnen zullen we ook meer waardering van een ander krijgen, hoewel we die dan weer niet nodig hebben. Ga eens een tijdje positief over jezelf denken en ondervinden wat er dan gebeurt, misschien ga je vanaf dat moment positievere woorden gebruiken voor jezelf.

17. apr, 2019

Wat brengt ons dichter bij elkaar? Wat ons dichter bij elkaar brengt is begrip, begrip voor elkaar en respect. Hoe beter we ons kunnen inleven in een ander hoe beter we zijn of haar verdriet, woede of onmacht kunnen begrijpen. Maar inleven is lastig als je het niet snapt wat de ander bezig houdt of wat maakt dat hij of zij zo uit zijn doen is. Het is goed om eens door te vragen, wat maakt dat iemand reageert zoals hij doet. Vaak zit er een heel verhaal achter wat we niet kennen, zo gauw we het verhaal kennen zijn we geneigd de ander meer credits te geven. Door meer interesse te tonen kunnen we elkaar beter begrijpen en oordelen we niet zo snel over een ander, zo komen we dichter bij elkaar.

7. apr, 2019
Laat liefde je hart beroeren, hoe moeilijk je het ook hebt . Als jij vanuit liefde leeft is er altijd een opening. Je ziet mogelijkheden en er is een glimlach ondanks moeilijkheden. Als jij vanuit liefde durft te leven zal het je hart vol laten stromen laten overstromen, zodat jij liefde door kunt geven. Denk liefdevol aan een situatie waarin je het moeilijk hebt/had. Als jij met liefde kunt kijken naar de situatie en eventueel de personen die hier mee te maken hebben, kan het je pijn verzachten, maakt het jou zachter en hoe je naar de situatie kijkt. Laat de Liefde stromen.