Blog 2019

9. okt, 2019
Wat als de liefde ineens lijkt weg te vloeien, je kunt het niet vast houden het glipt je tussen de vingers door. Kijk eens of je je hand plat kunt houden, als je zand vast wilt houden met dicht geknepen vingers vloeit het ook weg. Zo gaat het ook met liefde, als je te strak iemand probeert vast te houden zal deze van je weg gaan. Het is misschien niet dat de ander niet meer van je houdt maar jij houdt diegene misschien te strak vast. Kijk of je meer van boven af naar je relatie kunt kijken met degene van wie jij het gevoel hebt dat deze je door de vingers glipt. Maak je hand open en laat de ander wat los, door een wat lossere houding is de kans groot dat de ander zich vrijer zal voelen, ook vrijer om jou lief te hebben. vertrouw op jouw liefde voor de ander en de liefde van de ander voor jou.
 
23. sep, 2019
Hoe vaak laat jij dingen gebeuren? Heb jij zelf in de hand wat je wilt of heb je het gevoel dat het leven je overkomt. Sta jij helemaal voor de dingen die je doet, of doe je het omdat het zo hoort en dat het van je verwacht wordt. Neem je eigen leven in de hand, ook al lijkt dat niet gemakkelijk, sta voor je eigen keuzes en laat niet een ander bepalen hoe of jij in het leven wilt staan. Als jij je eigen keuzes durft te maken en je gaat hier voor staan, dan kan iedereen roepen dat het niet oké is maar weet jij diep van binnen dat dit is wat je hebt te doen. Volg het gevoel of de roep van je ziel en doe wat voor jou het beste is. Neem je eigen leven in jouw handen, vertrouw er op dat jij weet wat goed voor je is.
 
 
30. jul, 2019

Als je verwachtingen hebt, dan kunnen die gebroken worden of niet voldaan. Hoe is het voor jou als de dingen anders lopen dan dat je gehoopt had. Reageer je boos, verdrietig, laconiek? Soms ga je al deze fases door., voor een ieder is het anders hoe hij reageert. Kijk of je heel dicht bij jezelf kunt blijven en toestaan er iets van te vinden. Het geeft niks dat je baalt, misschien is het goed om het uit te spreken, de lading kan er dan wat af gaan. Als jij je anders voor doet dan dat wat het met je doet voel jij je niet lekker. het gaat aan je knagen het blijft bij je. Spreek je uit als dat nodig is, laat het niet sudderen. Alles wat niet door jou als oké wordt gezien zet zich vast in je lijf, of in je hoofd, het blijft malen, je krijgt buikpijn of hoofdpijn, je wordt kort in je antwoorden. Kijk of je jezelf kunt toestaan om boos te mogen zijn of wat jouw emotie ook is, deze wil gehoord worden. Ga maar eens voelen wat het met je doet als je teleurgesteld, boos, verdrietig, geïrriteerd, verward of wat dan ook mag zijn van jezelf. Je lijf zal laten voelen wat het met je doet. 

10. jun, 2019

Ben je op zoek naar vrijheid, rust, balans, vreugde of liefde?  Ga eens voelen waar jouw behoefte ligt. Kijk eens wat je allemaal al gedaan hebt om dit voor elkaar te krijgen. Wat heb jij op zij gezet of heb je aangeschaft of misschien een cursus gedaan. Is dit wat jou gaf wat je nodig had? Weet dat wat je ook zoekt van deze dingen, dat je het alleen in jezelf kunt vinden, een ander kan jou misschien opweg helpen of je de weg er naar toe wijzen. Maar weet dat jij de enige bent die de vrijheid, liefde, vreugde of wat je ook wilt kunt vinden in jezelf. Geef jezelf de tijd en de ruimte om dit te gaan ontdekken. Misschien via meditatie of ademtechnieken, doe het op een manier die bij jou past. Voel de liefde voor jezelf en je zult in je lijf voelen wat jij nodig hebt.

7. mei, 2019

Zoek jij de liefde buiten jezelf of weet jij dat je eerst bij jezelf mag kijken of je de liefde voor jezelf kunt vinden.  Wat zou het toch fijn zijn als we onszelf meer waarderen en liefhebben. Vaak hebben we de bevestiging van een ander nodig, dat we goed en lief zijn. Laten we eerst onszelf goed en lief genoeg vinden, want als we dat kunnen zullen we ook meer waardering van een ander krijgen, hoewel we die dan weer niet nodig hebben. Ga eens een tijdje positief over jezelf denken en ondervinden wat er dan gebeurt, misschien ga je vanaf dat moment positievere woorden gebruiken voor jezelf.