Blog 2019

7. mei, 2019

Zoek jij de liefde buiten jezelf of weet jij dat je eerst bij jezelf mag kijken of je de liefde voor jezelf kunt vinden.  Wat zou het toch fijn zijn als we onszelf meer waarderen en liefhebben. Vaak hebben we de bevestiging van een ander nodig, dat we goed en lief zijn. Laten we eerst onszelf goed en lief genoeg vinden, want als we dat kunnen zullen we ook meer waardering van een ander krijgen, hoewel we die dan weer niet nodig hebben. Ga eens een tijdje positief over jezelf denken en ondervinden wat er dan gebeurt, misschien ga je vanaf dat moment positievere woorden gebruiken voor jezelf.

17. apr, 2019

Wat brengt ons dichter bij elkaar? Wat ons dichter bij elkaar brengt is begrip, begrip voor elkaar en respect. Hoe beter we ons kunnen inleven in een ander hoe beter we zijn of haar verdriet, woede of onmacht kunnen begrijpen. Maar inleven is lastig als je het niet snapt wat de ander bezig houdt of wat maakt dat hij of zij zo uit zijn doen is. Het is goed om eens door te vragen, wat maakt dat iemand reageert zoals hij doet. Vaak zit er een heel verhaal achter wat we niet kennen, zo gauw we het verhaal kennen zijn we geneigd de ander meer credits te geven. Door meer interesse te tonen kunnen we elkaar beter begrijpen en oordelen we niet zo snel over een ander, zo komen we dichter bij elkaar.

7. apr, 2019
Laat liefde je hart beroeren, hoe moeilijk je het ook hebt . Als jij vanuit liefde leeft is er altijd een opening. Je ziet mogelijkheden en er is een glimlach ondanks moeilijkheden. Als jij vanuit liefde durft te leven zal het je hart vol laten stromen laten overstromen, zodat jij liefde door kunt geven. Denk liefdevol aan een situatie waarin je het moeilijk hebt/had. Als jij met liefde kunt kijken naar de situatie en eventueel de personen die hier mee te maken hebben, kan het je pijn verzachten, maakt het jou zachter en hoe je naar de situatie kijkt. Laat de Liefde stromen.

 

10. feb, 2019
Hoe perfect wil jij de dingen hebben? Heb jij net als deze bloem misschien rafelrandjes? Is dat dan niet perfect of maakt het de bloem (en jou) juist wel perfect?
Zijn we juist misschien perfect omdat we allemaal onze eigen rafelrandjes hebben, die maken wie we zijn. Zijn we juist niet bijzonder omdat we er net anders uit zien of ons anders gedragen, omdat we een eigen mening durven hebben. Wat is nu helemaal perfect, als we de plant als geheel nemen is hij perfect. Als we jou als geheel mens nemen, ben jij perfect. Laten we elkaar meer als een geheel zien, niet onze goede of slechte dingen eruit lichten maar kijken naar wie iemand is, het zal onze harten meer met elkaar verbinden. Voel maar eens wat het met je doet als jij je hart openstelt voor mensen die je niet zo goed kent, voel maar hoe jouw hart meer gaat stromen en hoe je liefdevoller bent naar de ander en jezelf. 

 

28. jan, 2019

Wat is jouw levensdoel? Heb jij dat al gevonden of heeft het jou gevonden? Of ben je misschien nog zoekende naar wat jouw doel is in het leven. Het kan soms voor veel verwarring zorgen in je leven, je dacht dat je alles voor elkaar had en dan ineens is er dat knagende gevoel.. wat moet ik nu, hoe nu verder, wat is het doel van mijn leven? Door stil te gaan staan bij jezelf kun je meer in contact komen met jezelf, door dit contact zal je ook meer duidelijk worden. Als je beter naar jezelf leert luisteren ben je soms ook ineens op de goede plek op het juiste moment, omdat iemand jou nodig heeft of omdat jij wat te leren hebt van deze situatie of deze persoon. Zo kun je ook ontdekken wat jouw doel is in het leven, soms ben je er al eens mee in aanraking geweest maar heb je het weer losgelaten. Misschien had je tijd nodig om te groeien of om andere belangrijke zaken te doen. Ga maar eens kijken of je met meditatie dichter bij jezelf komt of misschien is wandelen in de natuur voor jou wat je nodig hebt. Doe dat wat goed voelt voor jou en ga op onderzoek uit. Hoe heerlijk zal het zijn als je weet welke kant je op wilt.