Blog 2020

30. dec, 2019

Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. Het jaar 2020, als je al een tijdje dubbele getallen  ziet, valt deze je vast ook weer op. Het geloof in God/ Universum of hoe jij het noemt staat hier centraal, het geloof dat je gesteund wordt. Weet dat als je dubbele getallen ziet, je geleid wordt. Ook al zal het jaar misschien niet gemakkelijk voor je zijn, weet dat er altijd steun is en vraag ook om die hulp. Jij hoeft er niet alleen  voor te staan, ga door middel van meditatie, bidden of gewoon rustig zitten naar binnen bij jezelf en luister naar wat jij nodig hebt. Als je zo bij die stilte bent of misschien is het wel veel lawaai bij jou, vraag dan om hulp en wacht af, blijf vooral even met je aandacht bij jezelf, hoeveel lawaai er ook gemaakt wordt in jou. Heb aandacht voor jezelf en vraag om de hulp die jij nodig hebt. Weet dat je nooit alleen bent ook al voelt het soms wel zo, maak contact met jezelf en je voelt dat je niet alleen bent. Als jij durft te gaan vertrouwen op jezelf, op dat er altijd een oplossing komt, ook al is dat misschien niet waar je op hoopt. Ga in 2020 wat vaker de natuur in, dit zal je helpen contact met jezelf  te maken. Weet dat de natuur ons rust kan brengen, maar we moeten ook goed voor de natuur zorgen, doe wat er in jou opkomt om een steun voor de natuur te zijn, zoals de natuur jou ook steunt. Volg je hart en laat je niet beïnvloeden door wat een ander vindt, jij weet als geen ander wat jij nodig hebt. Geniet van de mooie dagen die komen gaan, ook al regent het, dit kan ook een prachtige dag zijn. Beloon jezelf met Liefde, liefde van jou voor jou, vaak strooien we met liefde naar anderen maar vergeten we ons zelf. Laat 2020 jou de liefde voor jezelf voelen.

14. dec, 2019
De donker dagen voor kerst zijn er weer, sommige van ons hebben daar last van.  Heb jij ook dat gevoel zo'n beetje onbestendig, misschien zelfs neigend naar depressieve gevoelens. Laat het licht in jezelf schijnen, omring jezelf met kaarslicht en ga rustig zitten terwijl je naar binnen keert. Eerst zal het misschien zelfs nog meer onrust opleveren, ga dan met je aandacht naar de onrust en verwelkom het als een goede vriend. Als jij de onrust of wat jij ook voelt toe laat zal het na een tijdje anders gaan voelen. Mocht je op een gegeven moment een plek in je lijf voelen waar rust heerst ga daar naar toe. laat vanaf boven een lichtstraal schijnen over jou, door jou en voel wat dit met je doet. Je zet jezelf in het licht en je laat het licht in jezelf schijnen. Door er op te letten dat het licht op en in jou schijnt als je weer met je dagelijkse dingen bezig bent kun je zo het licht in jou laten schijnen en anderen verlichten.

 

29. nov, 2019

Als jij je steeds meer bewust wordt, zal het je opvallen dat hoe meer je denkt te weten over het leven hoe meer er nog te ontdekken valt. Hoe meer je naar jezelf gaat luisteren, hoe is het met me, hoe voelt mijn lijf, wat zijn mijn emoties. Hoe meer er te ontdekken valt, wat doet eten met me, vul ik me om pijn te onderdrukken. Rook ik om een rookgordijn voor mijn emoties te laten opgaan zodat ik ze niet hoef te voelen, drink ik om de pijn niet te voelen. Hoe meer je durft te voelen en jezelf te ontdekken, hoe lastiger het een tijdje voor je kan zijn. Je wordt naar binnen gezogen en moet gaan dealen met alles wat er is, dit zal zeker niet gemakkelijk zijn in het begin, maar als je eenmaal door de dalen bent gegaan zal er ook een tijd komen waarin je jezelf gaat herontdekken en kom je jezelf tegen binnen in jou en ontdek je jouw bron. Je kunt puur vanuit jezelf gaan leven, niet meer doen wat een ander verwacht van jou, maar doen wat goed voelt voor jou. Leef bewust en leef zoals jij je fijn voelt.

9. okt, 2019
Wat als de liefde ineens lijkt weg te vloeien, je kunt het niet vast houden het glipt je tussen de vingers door. Kijk eens of je je hand plat kunt houden, als je zand vast wilt houden met dicht geknepen vingers vloeit het ook weg. Zo gaat het ook met liefde, als je te strak iemand probeert vast te houden zal deze van je weg gaan. Het is misschien niet dat de ander niet meer van je houdt maar jij houdt diegene misschien te strak vast. Kijk of je meer van boven af naar je relatie kunt kijken met degene van wie jij het gevoel hebt dat deze je door de vingers glipt. Maak je hand open en laat de ander wat los, door een wat lossere houding is de kans groot dat de ander zich vrijer zal voelen, ook vrijer om jou lief te hebben. vertrouw op jouw liefde voor de ander en de liefde van de ander voor jou.
 
23. sep, 2019
Hoe vaak laat jij dingen gebeuren? Heb jij zelf in de hand wat je wilt of heb je het gevoel dat het leven je overkomt. Sta jij helemaal voor de dingen die je doet, of doe je het omdat het zo hoort en dat het van je verwacht wordt. Neem je eigen leven in de hand, ook al lijkt dat niet gemakkelijk, sta voor je eigen keuzes en laat niet een ander bepalen hoe of jij in het leven wilt staan. Als jij je eigen keuzes durft te maken en je gaat hier voor staan, dan kan iedereen roepen dat het niet oké is maar weet jij diep van binnen dat dit is wat je hebt te doen. Volg het gevoel of de roep van je ziel en doe wat voor jou het beste is. Neem je eigen leven in jouw handen, vertrouw er op dat jij weet wat goed voor je is.