Blog 2020

16. sep, 2020

Als je leven op de kop staat, hoe houd je je dan op de been. De één gaat er vol tegenaan, de ander stort helemaal in en weer een ander beweegt mee met wat er is, de moeilijke momenten, de fijne momenten.  Hoe fijn is het als je dat kunt meebewegen met wat er is. Ook al staat je leven niet op de kop, toch kun je meebewegen met wat er is. Probeer het maar en merk wat het voor je kan doen.

17. jul, 2020

 

Jij bent een waardevol mens,  laat niemand jou iets anders wijsmaken. Waardevol zijn betekent niet dat je hard werkt, goed je best doet, alles voor een ander over hebt, mooi bent.. nee waardevol ben jij in jouw zijn. Omarm jezelf met liefde ook je schaduwkanten, want jij bent waardevol.

14. jul, 2020

Alleen maar ZIJN, is dat wat ik wil? Ik vind het niet gemakkelijk om alleen maar te ZIJN... want met alleen maar ZIJN zou er geen oordeel zijn, geen oordeel over mezelf of over een ander in een staat van BEWUST ZIJN doen we de dingen als vanzelf en vinden we er niet iets van, maar poeh dat is toch nog niet zo gemakkelijk. Ik vind nogal eens ergens iets van. Hoe iemand me behandelt, of in het verkeer als ik vind dat diegene me voor zou moeten laten gaan en dat niet doet, of dat er wel naar me geluisterd wordt als ik praat. Ik vind dus nogal eens ergens wat van.. de vraag of ik alleen maar wil ZIJN, JA dat wil ik maar er is voor mij nog een hele weg te gaan. ZIJN is eigenlijk het makkelijkste wat er is en tevens het moeilijkste.

16. jun, 2020

Wat zijn de doelen in mijn leven? Als ik daar over zou moeten nadenken dan vind ik dat heel lastig, als ik naar mijn gevoel ga en ga luisteren wat mijn hart/ziel mij vertelt dan komt er: Mensen begeleiden op hun pad naar bewustzijn, mensen bij elkaar brengen die iets van elkaar kunnen leren, of elkaar kunnen steunen. Liefde verspreiden voor alles wat leeft, mijn bijdrage leveren aan de aarde, door rommel op te ruimen in de natuur en te kijken hoe ik zuiniger kan omgaan met mijn spullen of met wat ik koop, dat het beter is voor de natuur voor de aarde voor de vogels. Hoe kan ik mijn bijdrage leveren, ik merk dat het lastig is, maar soms een stap terug doen en kijken wat mijn patronen zijn waar kan ik verbeteringen in aanbrengen is al een mooi begin. Dus als mijn hart spreekt zijn er vele doelen. Laat jij ook je hart spreken en voel maar eens wat jouw doelen zijn en wat je er eventueel mee zou willen.

3. jun, 2020

Ik was me afgelopen vrijdag heel bewust van de autosleutel in mijn broekzak. Ik kan me zelfs nog bepaalde momenten herinneren dat hij er zat.... en toch zaterdag toen we m ineens kwijt waren had ik geen idee waar hij was. Dus de hele dag bewust de sleutel gevoeld maar het is niet duidelijk waar hij gebleven is. Hoe kan het toch, zo bewust en tegelijkertijd zo onbewust. Na een tijd zoeken brak de paniek bij mij uit. Ik voelde in mijn hele lijf alertheid , zoek gedrag, onrust geen moment meer bij mezelf. ik probeerde te gaan voelen, bij mijn bron komen om zo vanuit rust juiste beslissingen nemen of op de juiste plek zoeken . Nou dat lukte voor geen meter paniek alom. Van alles ingeschakeld om de sleutel terug te krijgen, steeds weer proberen bij mezelf te komen en bij de sleutel. Maar niets van dat alles hielp, ik heb geprobeerd te ontdekken wat het me wil vertellen . Ik mag beter naar mijn bewustzijn luisteren. Ik voelde steeds de sleutel in mijn zak, maar ook dat de zak niet zo groot was. Ik vroeg me af of ik m ergens anders moest stoppen.. blijkbaar heb ik dit niet of wel gedaan, maar hij is nog steeds weg. Ik vertrouw er altijd op dat als het de bedoeling is ik het terug krijg/vindt maar goed voor nu dus nog niet. Misschien valt er nog meer te leren.