Blog 2021

21. mrt, 2021

Stromen of stilstaan, lukt het jou om alles te laten stromen, of heb je het gevoel dat je stilstaat. stilstaat door wat er nu op dit moment gaande is of kun jij dicht bij jezelf blijven en toch de stroom van het leven voelen terwijl er veel om ons heen weg valt. Is dat juist niet waardoor we onze eigen stilte en van daar uit onze stroom weer kunnen voelen.  

28. feb, 2021

Hebben we altijd een keuze in de weg die we gaan.? 

25. jan, 2021

Ach ik wilde een heel verhaal gaan typen over hoe moeilijk het is, maar ik laat het hierbij. Ik ben aan het oefenen om zonder oordeel naar een ander of situatie te kijken.

6. jan, 2021
Afscheid nemen wat kan dat moeilijk zijn.. Ik geloof echt dat de dood bij het leven hoort, maar potverdorie, als het dichtbij komt is dit toch heel erg lastig. 
Onze oudste hond Kafka heeft suikerziekte.  Dit weten we sinds vorige week. Ze is 12 en normaal gesproken is ze heel ondeugend , ze snaait  alles wat ze tegen komt.. zelfs als het achter op het aanrecht ligt. Dus een heel regelmatig eetpatroon is met haar heel lastig..  we hebben besloten geen traject in te gaan.. maar wat is dit moeilijk.. we wilden haar nog fijne dagen geven voor de beslissing valt. Ze heeft ons zoveel plezier maar ook ergenis bezorgd,  met een glimlach kijk ik terug op de ondeugende kanten van deze eigenzinnige hond. Wat een eigen leventje leefde zij, ze wandelde lekker mee, maar als ze zin had om iets anders te doen dan deed ze dat. Ze ging lekker de weilanden  in en kwam dan een tijd later terug,  als ze kon ontsnappen deed ze dat en dan ging ze de bak voer bij de buren leeg eten die zij voor een zwerfkat hebben staan  Maar haar zo snel achteruit zien gaan is heel heftig. De beslissing zal eerder moeten vallen dan verwacht.. Ik heb ontzettend veel verdriet gevoeld toen ik hoorde dat ze  ziek is. Nu de beslissing moet gaan vallen voel ik een knoop in mijn maag.  Wat zullen we haar missen en dat zal voor Boomi ook gelden, na 9 1/2 jaar samen. Dankbaar kijk ik terug op de tijd die we hebben gehad met onze Kaf.💞
31. dec, 2020
2021 is het jaar waarin veel mensen verlangen naar het oude vertrouwde. Maar kunnen we nog wel terug op dezelfde manier, is het niet de bedoeling dat we leren van wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Hoe zal het zijn als we eens bewuster omgaan met onszelf met de mensen die we treffen waar dan ook. Heeft 2020 ons misschien geleerd om zorgvuldiger met elkaar om te gaan, met de aarde en het hele universum, is dat wat we nu mogen gaan toepassen? Het nieuwe jaar biedt naast de onzekerheden ook mogelijkheden, als jij diep in je hart kijkt, wat laat zich dan zien?
 
Laten we de lessen die we geleerd hebben in 2020 meenemen naar het nieuwe jaar. Laat liefde voorop staan, liefde voor je partner, je gezin, de buurt waar je in woont, liefde voor alles wat leeft. Dankbaarheid voor de lessen die je geleerd hebt, dankbaar voor degene die jou iets heeft laten zien waardoor jij weer kunt groeien, ook al was de les misschien helemaal niet fijn. Laten we kijken of we kunnen waarderen wat we wel hebben of kunnen in plaats van wat er niet is of wat we niet kunnen. Laten we waardering uitspreken naar degene die zich inzetten voor zaken die ons allen dienen of voor iemand die iets kleins doet maar wat zo belangrijk voor een ander kan zijn om gezien te worden. Laten we begrip opbrengen voor de mensen die niet kunnen wat wij nu voor ogen hebben, begrip is een sleutelwoord in 2021. Begrip voor veranderde omstandigheden, begrip voor degene wiens keuzes wij niet begrijpen.
 
Dus laten we inzetten voor 2021: Liefde, Dankbaarheid, Waardering en Begrip. Dat het een mooi jaar mag worden.