Blog 2022

23. jul, 2022

Wat je kunt doen als je het gevoel hebt dat je negatieve energie van een ander meedraagt, je kunt een energetische douche nemen.

* Visualiseer een stralende zon boven je hoofd, ongeveer 50 cm boven je kruin.

* Laat vanuit deze stralende zon een regenbui van vloeibaar goud licht over en door je energieveld stromen en voel hoe dit is.

* Stel je dan voor dat alle energie die niet bij jou hoort, mee afgevoerd wordt met het gouden licht en wegstroomt

*Voel ook hoe het licht je verkwikt en weer volop energie geeft

*Doe dit tot je het gevoel hebt dat alles verdwenen is en je je prettig en ontspannen voelt.

Je kunt dit ook in andere situaties gebruiken, als je je moe voelt of ontevreden, neem een energetische douche. Je kunt het zelfs doen voor je naar bed gaat, zodat je s’ochtends beter uitgerust bent omdat je met minder spanning of vermoeidheid bent gaan slapen.

23. jul, 2022

Oefening:

Ga gemakkelijk zitten met een rechte rug en je voeten plat op de grond. Sluit je ogen, haal een paar keer diep adem en ontspan. Concentreer je op je ademhaling, volg je ademhaling die rustig is en regelmatig. Voel je lichaam zwaar worden. Blijf zo een tijdje zitten en neem waar wat er is, maar laat het komen en gaan. Komt er een gedachte langs, zeg dan in jezelf, ik hoor je en concentreer je weer op je adem. Als het genoeg voor je is, haal je weer een keer diep adem, je beweegt wat met je tenen en vingers en opent je ogen

Je kunt een kookwekker/telefoon zetten om het een tijdje vol te houden, je kunt beginnen met 2 minuten en dit op je eigen tempo opbouwen.

Om je nu nog bewuster te worden wat je zoal de hele dag denkt en voelt is de volgende oefening een aanrader om iedere dag te doen voor het slapen gaan. Je kunt het in je boekje opschrijven maar je kunt het ook gewoon in gedachten doen.

31. dec, 2021

Overwinning 

Overwinning is niet hetzelfde als succes. Een succes behalen is even leuk, maar is zo voorbij. Wat er aan vooraf gaat en de inzichten die je hebt verworven verdienen de prijs. Juist als iets moeilijk is geweest is het verworven inzicht een beloning. 

Door het maakproces te optimaliseren, op te komen voor je eigen plek en anderen de dingen te laten doen waar zij beter in zijn komt er ruimte en harmonie. Een proces waarin met zelfvertrouwen, humor en zelfrelativering gewerkt wordt, is een overwinning op het overdreven belang van het eindresultaat. Niet het eindplaatje maar het nu samen leuk hebben is wat belangrijk is.

Kaart van Janosh

27. dec, 2021

Wees als een elf.

Je bent een deel van de  natuur. Moeder aarde houdt van jou en de elfen en de engelen vragen je, je met haar te verbinden. Ga naar buiten en breng tijd door in de natuur. Je komt er tot jezelf en je kunt er in het moment zijn. Laat de elf in jou ontwaken en sprankel met elfenstof. Terwijl de natuur je grond brengt de elfen energie lichtheid.

19. dec, 2021

Wees dienstbaar 

Geef wat terug aan de wereld,  als je evenveel terug geeft als je ontvangt, dan blijft alles in evenwicht.  Er zijn zoveel mensen die je nodig hebben. Iemand van dienst zijn kan zo eenvoudig zijn: een vriendelijk woord,een deur openhouden,  meehelpen bij een schoonmaakactie. De natuur doet ook de dingen die op dat moment nodig is. Jouw pogingen om de mensen in je omgeving te helpen schept de energie die nodig is om de mensheid te ondersteunen.